"סיפור חיי – משה שטרן 2️⃣"

מנויי ״יובל״, חובבי חזנות יקרים,

"סיפור חיי – משה שטרן 2️⃣"

מה קרה להמשך? למה זה נחתך? למה עצרת באמצע? אלו רק חלק מן התגובות, שקיבלתי אינסטינקטיבית בפרטי. תגובות מאלו שצפו, ולא קראו קודם לכן שמדובר רק בחלק הראשון. 😉
לאחר שהסברתי, שעדיף קודם כול לקרוא תמיד ורק אז לצפות בסרטונים, עניתי בחיוך: "תמתינו בסבלנות לשבוע הבא". 😊

לשמחתי, על אף שלא צורף ביצוע מוזיקלי כלשהו, הריאיון מהשבוע שעבר זכה למאות צפיות ביוטיוב, בפייסבוק, בוואטסאפ, בטלגרם ובאתר של "יובל". המפגש המצולם והשיח המתועד גם הביאו איתם געגועים לשני האישים הגדולים הללו: משה שטרן ומרדכי פרימן.

אם כן, השנה היא 2006. לטקס, שנערך במלון ריג'נסי בירושלים, הנהלת "כנס ירושלים" הזמינה מאות אנשים, מהעבר ומהווה, השותפים לדרכו של אבא ולמפעל חייו בהחייאת עולם החזנות – כמייסדה וכמנהלה המוזיקלי של "יובל":

"על תרומתו המיוחדת לתחיית עולם החזנות בישראל, על יוזמות בתחום המוזיקה היהודית, ועל חיבור מאות יצירות מוזיקליות, המושתתות על מוטיבים יהודיים מסורתיים. על כל פעולותיו אלו, ועל עוד רבות אחרות, גאה כנס ירושלים להעניק את פרס ירושלים לד"ר מרדכי סובול".

מתוך נימוקי ועדת הפרס:
"ד"ר מרדכי סובול ראוי בהחלט לשאת בתואר מחייה החזנות בת זמננו. משמש כמנהל מוזיקלי ומנצח קבוע של 'יובל' ונחשב לבר-סמכא בתחום החזנות. רבים מבין החזנים הבולטים, בארץ ובעולם, מבצעים את יצירותיו ונוהגים להיוועץ בו וללמוד ממנו.
את תורת החזנות ואת רזי התפילה למד ד"ר סובול בילדותו אצל החזן הנודע, שלמה רביץ ז"ל. מאז הספיק לחבר ולעבד מאות יצירות לחזן ולמקהלה, להפיק אלבומים ולנצח על מקהלות… את עיקר פרסומו רכש בזכות הישגיו בתחומי ההלחנה, הניצוח והעיבוד.
לפני כ-15 שנה יזם והקים את 'יובל' – האנסמבל הישראלי לחזנות ומוזיקה יהודית. 'יובל' נחשב לתזמורת הפילהרמונית היהודית. הוא מעורר גאווה בלב כל אדם, שהתרבות היהודית יקרה לו, וזוכה לביקורת מקצועית מעולה…
'יובל' משמש מנוף לקירוב לבבות, מאיר באור מיוחד את עולם התרבות היהודי, ובונה מכנה משותף נפלא בין כל סוגי האוכלוסייה. 'יובל' שמה לה למטרה לשחזר ולהפיק את יצירותיהם של גדולי המלחינים והחזנים, שמורשתם עלתה בלהבות השואה, וכל שנותר ממנה הם שברי הקלטות ושרידי יצירות, שעברו מפה לאוזן.
בשנים האחרונות גודשים אלפים את אולמות הקונצרטים, כדי לנשום את ניחוחה של הליטורגיה היהודית הקלאסית, בביצוע סימפוני של 'יובל' תחת שרביטו של ד"ר מרדכי סובול. סדרת הקונצרטים שהוא יוזם קנתה לה שם של הצלחה, היא משמשת אכסניה יוקרתית לחזנים הבולטים בישראל ובעולם, ומעניקה במה להיכרות עם הזמרים והחזנים הצעירים".

הנהלת הכנס הקצתה נקודת צילום לאישים שהוזמנו לטקס. החזן משה שטרן, שבימים אלה אנו מציינים 89 שנים להולדתו, היה ראשון המתייצבים בעמדת הצילום לצדו של מרדכי פרימן – מגיש הטלוויזיה והמנחה המיתולוגי של קונצרטי החזנות בארץ.
שטרן התיישב לריאיון חווייתי על העבר, ההווה, והעתיד, וגם על תרומתו של מקבל הפרס לעולם החזנות.

"סיפור חיי" – עם החזן משה שטרן – חלק שני ואחרון:
📌 על תרומתם של אבא ושל ״יובל״ לעולם החזנות.
📌 על החזן בקונצרטים וליד עמוד התפילה.
📌 ״חזן כלבבי״ – מי הוא החזן האהוב על שטרן?
📌 מה נדרש משטרן, כשנבחר להחליף את משה קוסביצקי במשרתו?
📌 מה התעקש שטרן להגיד לפרימן, לאחר סיום הריאיון וכיבוי המצלמה?

כל זאת ועוד, בחלקו השני והאחרון של "סיפור חיי" עם החזן משה שטרן.

אופיר סובול – מנהל מוזיקלי ומנצח
והנהלת "יובל

לנוחיותכם, לינק להזמנת הספר ״סודות החזנות״:
https://tic.li/yaArqmy

לחצו לשיתוף